Bose update Connect-app met opt-out toggle in privacymenu

Bose update Connect-app met opt-out toggle in privacymenu

Bose heeft bekend gemaakt dat het haar Connect-app heeft voorzien van een update. Deze update zorgt voor de realisatie van een opt-out-toggle in het privacymenu.

Gebruikers die er niet langer mee akkoord gaan dat de app gegevens over bijvoorbeeld muziekvoorkeuren verzamelt dienen dit expliciet uit te schakelen. Bose heeft wel nogmaals benadrukt dat het geen data van haar klanten of gebruikers heeft verkocht.

De aankondiging van de opt-out in de Connect-app onder "Privacy Policy and Settings" werd door Bose zelf op haar website aangekondigd. Dit gebeurde nadat het bedrijf eind april in opspraak kwam nadat duidelijk werd dat ze gegevens van klanten verzamelde door middel van haar Bose Connect-app. Dat dit daadwerkelijk het geval was werd duidelijk tijdens een rechtszaak die werd aangespannen door een klant. De klant in kwestie claimde bovendien dat Bose de data zou verkopen aan derde partijen, iets wat volgens het bedrijf dus niet zo is.

Gebruik van gegevens om producten te verbeteren

Bose heeft aldus inmiddels toegegeven dat het de app gebruikt om bepaalde gegevens te verzamelen zoals afgeluisterde nummers, maar het zou deze data helemaal niet doorverkopen. De verzamelde gegevens zouden dan ook uitsluitend worden aangewend om de producten van het bedrijf verder te verbeteren. Daarnaast stelde Bose in een verklaring duidelijk dat gebruikers helemaal niet verplicht zijn om gebruik te maken van de Connect-app. De bluetoothproducten van het bedrijf kunnen immers ook perfect werken zonder dat er van deze app gebruik wordt gemaakt.

Geen vernietiging van verzamelde gegevens

Tot slot raakte nog bekend dat de gegevens die reeds werden verzameld door Bose niet zullen worden vernietigd. Bose heeft aangegeven deze wel aan te zullen passen zodat er geen mogelijkheid bestaat om ze te herleiden tot het toestel van de gebruiker in kwestie. In het privacybeleid van Bose staat nog te lezen dat ze samenwerkt met derde partijen met betrekking tot het verzamelen van niet-persoonlijke informatie.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *