Bits of Freedom wil zelf ook rechtszaken gaan voeren

Bits of Freedom wil zelf ook rechtszaken gaan voeren

In het recent verschenen jaarverslag van Bits of Freedom staat te lezen dat de Nederlandse digitale burgerrechtenorganisatie wil proberen om potentieel geïnteresseerde personen beter aan te spreken. Een extra opvallend gegeven is dat de organisatie ook zelf rechtszaken wil gaan voeren. Naar zeggen van BOF directeur Hans de Zwart werd het volgende aangegeven;

“We gaan niet alleen vaker, maar ook scherper campagne voeren. In 2017 gaan we een campaigner aannemen die campagne zal voeren rond onze dossiers. Bovendien zal hij (of zij) er eveneens verantwoordelijk voor zijn om de vertaling te maken van onze beleidsdoelstellingen naar een activerende boodschap. Deze moet er voor zorgen dat er slimme donateurscampagnes kunnen worden gerealiseerd waarmee onze beoogde, financiële doelstellingen kunnen worden behaald”.

De Zwart schreef bovendien ook nog dat het een uitdaging blijft om er voor te zorgen dat Bits of Freedom op een dergelijke snelle wijze verandert als de techno-politieke omgeving. De doelstelling is in ieder geval tot dusver niet gewijzigd. Deze heeft nog altijd betrekking tot het verdedigen en het bevorderen van de digitale burgerrechten. De nadruk hierbij blijft ook duidelijk liggen om communicatievrijheid en privacy.

Meer aandacht voor werving

In een poging om de bezetting op sterkte te houden zal er bijzondere aandacht worden besteed aan het werven van nieuwe donateurs. In de volgende jaren zouden er dan ook 750 nieuwe en vaste donateurs per jaar moeten worden geworven. Kan men dit realiseren, dan zou er een groei in het vooruitzicht kunnen worden gesteld van 209.000 euro in 2017 tot 425.000 euro in 2021.

703.377 euro inkomsten in 2016

In het jaar 2016 bedroegen de totale inkomsten van de organisatie 703.377 euro. Deze inkomsten kwamen niet alleen voort uit de giften van individuele donateurs, maar ook uit grote fondsen. Deze laatste was goed voor 46 procent van de totale inkomsten. De inzet van de private donateurs wordt geschat op zo’n 28 procent. Nog eens 6 procent kwam van bedrijfssupporters.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *