Belg hackte vliegtuigmaatschappijen voor gratis gestolen tickets

Belg hackte vliegtuigmaatschappijen voor gratis gestolen tickets

Een 23-jarige Belgische man afkomstig uit de Belgische stad Mechelen wordt er van verdacht verschillende luchtvaartmaatschappijen te hebben gehackt. De Belg zou hierdoor de mogelijkheid hebben gehad om anderhalf jaar gratis de wereld rond te vliegen. De vluchten zouden geboekt zijn bij maatschappijen als American Airlines, Lufthansa en Brussels Airlines.

De tickets zouden ook daadwerkelijk zijn gebruikt om mee te reizen, maar de eerste onderzoeken toonden inmiddels aan dat niet alle geboekte tickets daadwerkelijk zijn gebruikt. De man zou het gewoon een kick hebben gevonden om in te breken in de systemen van de luchtvaartmaatschappijen.

Brussels Airlines slaat als eerste alarm

Het zou Brussels Airlines zijn die als eerste aan de alarmbel trok. De autoriteiten zouden daarop volgend een huiszoeking hebben ingesteld waarbij er meerdere computers en laptops in beslag werden genomen. De verdachte zou geen onbekende zijn bij het gerecht. Als minderjarige zou hij bijvoorbeeld al een bioscoopcomplex hebben gehackt. De toen nog minderjarige man zou alle kaarten voor een bepaalde filmvertoning hebben gekocht omdat hij en zijn vriend de zaal niet zouden moeten delen met andere mensen.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *