Belangstelling voor klassiek tv-abonnement nog nooit zo beperkt

Belangstelling voor klassiek tv-abonnement nog nooit zo beperkt

Steeds meer en meer gezinnen kiezen er tegenwoordig voor om hun traditioneel tv-abonnement in te ruilen voor een internetvariant.

In het eerste kwartaal van dit jaar lag het aantal mensen die niet van plan zijn om hun huidige tv-abonnement in te ruilen voor een internetvariant op 41 procent. In vergelijking met twee jaar geleden is dat een daling van zomaar even 18 procent. Deze cijfers werden de wereld ingestuurd door Telecompaper.

KPN Play en Knippr

Er bestaan tegenwoordig reeds een beperkt aantal tv-platformen waarbij het mogelijk is om de meest bekeken zenders lineair te bekijken. Het gaat hierbij onder meer om de diensten KPN Play en Knippr.

Bovendien biedt het platform NLziet gebruikers de mogelijkheid om televisieprogramma’s van zowel publieke als commerciële oproepen op een later tijdstip te bekijken.

Van alle gezinnen met kinderen zou zo’n 12 procent niet bereid zijn om een kleiner tv-abonnement te nemen. Dit komt onder meer omdat men eveneens de mogelijkheid wil hebben om buitenlandse zenders te bekijken. Van de koppels of vrijgezellen zonder kinderen zou 17 procent dezelfde reden hebben aangegeven om geen beperkter tv-abonnement te willen afsluiten.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *