Australische overheid gaat geen backdoors aan encryptie toevoegen

Australische overheid gaat geen backdoors aan encryptie toevoegen

De Australische overheid heeft bij monde van de premier Malcolm Turnbull aangegeven dat het geen backdoors aan ecryptie wil toevoegen.

Deze stelling werd aangenomen tegenover het Huis van Afgevaardigden. In een recent verleden liet Turnbull nog optekenen dat bedrijven als WhatsApp en Apple de versleutelde berichten van hun gebruikers dienen te ontsleutelen. Op deze manier zouden opsporingsdiensten immers toegang kunnen krijgen tot de informatie die in deze berichten is terug te vinden. In de toespraak die gisteren door de Australische premier werd gehouden maakte hij duidelijk dat het vooral moet gaan om een samenwerking.

"Encryptie zorgt er voor dat de veiligheid van elke gebruiker op het internet sterk is verbeterd. Door het bestaan van ecryptie kunnen we onder meer met een gerust gevoel online winkelen en onze bankzaken regelen.

Jammer genoeg is het wel zo dat versleutelde chat-apps veelvuldig worden gebruikt door niet alleen gewone criminelen, maar ook door terroristen. Op moment van schrijven is het voor de veiligheidsdiensten vaak een haast onbegonnen opdracht om veel van dit verkeer te ontsleutelen."

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *