Apple: ‘Er zijn geen iCloud-accounts gehackt!’

Apple: ‘Er zijn geen iCloud-accounts gehackt!’

Eerder gaven we reeds aan dat een hackersgroep er mee dreigde om honderden miljoenen iPhone systemen vanop afstand te wissen. Apple heeft er vandaag voor gekozen om voor het eerst echt te reageren op de hele kwestie en zegt dat er helemaal geen sprake is van een hack van iCloud-accounts.

In een verklaring die werd gegeven aan Fortune heeft Apple inderdaad aangegeven dat er sprake is van een dreigement van de hackersgroep. Zij eisen dan ook 75.000 dollar aan ‘losgeld’.

Dit losgeld zou moeten worden betaald in digitale valuta’s als de bitcoin of ethereum. Indien Apple hier niet mee akkoord gaat zouden de hackers op 7 april van dit jaar een nog onbekend aantal iPhone toestellen vanop afstand wissen.

Geen sprake van een hack

Een woordvoerder van Apple heeft nu tegenover Fortune aangegeven dat er helemaal geen sprake is van een hack bij systemen die iCloud en Apple ID draaien.

Bovendien zou de lijst die door de hackers aan Apple werd overhandigd met e-mailadressen en wachtwoorden afkomstig zijn van eerdere hacks bij derden. Dit lijkt in ieder geval een zeer aannemelijke optie te zijn.

Er wordt dan ook niet zelden bij mensen ingebroken door het invoeren van een e-mailadres en wachtwoord uit een andere hack bij een verschillende dienst. Op deze manier kon bijvoorbeeld in het verleden reeds het Twitter-account van Mark Zuckerberg worden gehackt.

Actieve monitoring

Apple stelde tot slot evenwel zeer aandachtig te zijn voor de hele kwestie. Er wordt dan ook actief gemonitord of er daadwerkelijk iCloud-accounts worden overgenomen door hackers. De kans bestaat uiteraard wel nog steeds dat hackers de logingegevens uit eerdere hacks zullen gebruiken om de iPhones vanop afstand te resetten.

Wil je er zeker van zijn dat jij dit risico niet loopt? Kies er dan voor om geen twee keer hetzelfde wachtwoord te gebruiken en pas tweestapsverificatie toe. Zo dient er altijd een extra code te worden ingevoerd na het inloggen.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *