Apple: merendeel van CIA-lekken zijn reeds gedicht

Apple: merendeel van CIA-lekken zijn reeds gedicht

Apple heeft aangegeven dat een groot deel van de in de CIA-documenten opgenomen kwetsbaarheden reeds zijn gedicht in de laatste versie van iOS.

Bovendien heeft het bedrijf duidelijk gemaakt hard te werken om er voor te zorgen dat ook nieuw ontdekte lekken op zo kort mogelijke termijn kunnen worden opgelost.Dat een niet onaanzienlijk deel van de kwetsbaarheden inderdaad reeds zijn opgelost blijkt uit een intiële analyse die is gebeurd op basis van de door WikiLeaks gepubliceerde CIA-documenten.

Wikileaks CIA lekken

Apple heeft in een verklaring aan TechCrunch evenwel niet bekend gemaakt om hoeveel opgeloste problemen het precies gaat. In de documenten die voorbije dinsdag werden gepubliceerd werden zomaar even veertien iOS-exploits beschreven. Daar stonden wel vierentwintig Android-kwetsbaarheden tegenover.

Reeds beschermd tegen misbruik

Apple stelt tot slot in hun claim dat heel veel gebruikers van iPhones en iPads reeds zijn beschermd tegen misbruik van de lekken. Het bedrijf benadrukt ook dat ongeveer 80 procent van alle gebruikers reeds zijn overgestapt naar de laatste versie van het iOS besturingssysteem.

De documenten die door WikiLeaks werden gepubliceerd hadden betrekking tot zogenaamde zeroday-exploits die door de CIA zouden kunnen worden misbruikt. Volgens WikiLeaks kon de CIA dan wel rekenen op meer Android exploits, toch zouden ze het meeste interesse hebben gehad in iOS gebruikers. Ongetwijfeld speelt de populariteit van dergelijke toestellen bij zowel de politieke als zakelijke en diplomatieke elite hier een cruciale rol in.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *