Anoniem reageren op online communities verboden door Chinese overheid

Anoniem reageren op online communities verboden door Chinese overheid

De Chinese overheid heeft vorige week nieuwe regels doorgevoerd met betrekking tot niet alleen het beheer, maar ook het gebruik van online communities. Eén van de meest opvallende nieuwe regels heeft betrekking tot het feit dat beheerders er moeten voor zorgen dat ten allen tijde de identiteit alle gebruikers die reageren bekend is. Anoniem reageren behoort daarmee in China definitief tot het verleden.

Verbod op anonieme berichten

De nieuwe regels werden gepubliceerd door de Cyberspace Administration of China op datum van 25 augustus van dit jaar. Ze moeten zorgen voor een regulering van het beheer van online communities. Niet alleen worden anonieme berichten met gast-accounts vanaf heden verboden, daarnaast staat in de regels ook te lezen dat beheerders alle nodige acties moeten ondernemen om de echte identiteit van een gebruiker te achterhalen. Velen zouden er op vandaag immers voor kiezen om zich onder een alias uit te geven. De nieuwe regels treden in werking vanaf 1 oktober 2017 waardoor beheerders van online communities nog even de tijd hebben om zich voor te bereiden.

Lijst met verboden reacties

Er is door de overheid in China naar aanleiding van bovenstaande eveneens een speciale lijst opgesteld met reacties die zijn verboden. Zo zouden er geen reacties mogen worden geplaatst die de nationale veiligheid van het land schade kunnen toebrengen.

Daarnaast mag er ook niet worden aangezet tot haat. Uiteraard wil de Chinese overheid geen enkele negatieve reactie over haar beleid op het internet terugvinden en mag ook bijgeloof niet worden gepromoot. Ook het verspreiden van geruchten evenals het beledigen van derden is verboden.

Op het ogenblik dat er één van de vooropgestelde regels wordt overtreden zijn de beheerders verplicht om zich in contact te stellen met de Chinese autoriteiten.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *