Ancilla van de Leest stapt op bij Piratenpartij

Ancilla van de Leest stapt op bij Piratenpartij

Ancilla van de Leest heeft bekend gemaakt dat ze niet langer lijsttrekker is van de Piratenpartij. Van de Leest blijf wel bij de partij betrokken als passief lid. Ze heeft daarenboven beloofd om beschikbaar te blijven als adviseur voor haar voormalige collega’s.

In de verklaring die Van de Leest gaf naar aanleiding van het intrekken van haar positie als lijsttrekker stond onder meer te lezen dat ze de taak als een zware verantwoordelijkheid ziet. Ze zou er tijd en aandacht voor nodig hebben die ze op dit ogenblik helaas niet kan geven. Door haar vertrek uit de Piratenpartij wil ze ruimte creëren voor een waardige opvolger.

Van de Leest werd lid van de Piratenpartij in het jaar 2014. Heel wat mensen kenden haar echter reeds van haar baan als model. Het was deze baan die er voor zorgde dat ze over de achternaam Tilia beschikte. Tijdens de Tweede Kamerverkiezing van dit jaar was ze lijsttrekker voor de partij. De verkiezingsuitslag was echter teleurstellend en leverde geen zetels op voor de Piratenpartij. Of deze tegenvallende resultaten uiteindelijk hebben geleid tot haar aftreden is niet duidelijk. Er is door de Piratenpartij ook nog niet aangegeven wie haar functie mogelijks zal overnemen.

Van de Leest, die ondertussen de leeftijd van 31 jaar heeft bereikt heeft aangegeven wel met zekerheid actief te blijven als schrijver en spreker. Haar streven is dan ook nog steeds een vrije, digitale maatschappij.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *