Amerikaanse senator eist levenslang voor Julian Assange

Amerikaanse senator eist levenslang voor Julian Assange

De Amerikaanse senator Ben Sasse heeft klare taal gesproken met betrekking tot WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Als het aan de senator ligt gaat hij namelijk voor de rest van zijn leven achter de tralies.

“Het zou niet verstandig zijn om nu in het bijzonder op dit lek te gaan reageren, maar één ding is zeker, Julian Assange zou voor de rest van zijn dagen moeten worden opgesloten. Hij is niet alleen een vijand van de Amerikaanse bevolking, daarnaast kunnen we hem perfect omschrijven als een gevaarlijke bondgenoot van Vladimir Putin”, aldus Sasse.

Het bleef niet bij bovenstaande, volgens Sasse heeft Assange er namelijk zijn levenswerk van gemaakt om onschuldige levens in gevaar te brengen. Bovendien zou hij eveneens aan de basis liggen van de vertrouwenscrisis die op dit ogenblik heerst in het Westen. Sasse heeft aan de Amerikaanse minister van Justitie gevraagd of Assange de wet daadwerkelijk heeft gebroken en verzoekt het ministerie om hem actief te vervolgen.

“Ik durf gerust te stellen dat het verbijsterend is dat ik een vraag als deze moet afvuren op de regering. Het onderzoek van de inlichtingendiensten heeft immers aan het licht gebracht dat WikiLeaks is uitgegroeid tot een bekend uithangbord voor buitenlandse propaganda. Bovendien heeft Assange een duidelijk verleden waarin hij door middel van zijn illegale onthullingen het leven van heel wat Amerikanen in gevaar heeft gebracht”.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *