Amerikaanse Consumentenbond gaat privacy producten controleren

Amerikaanse Consumentenbond gaat privacy producten controleren

De Amerikaanse Consumentenbond roept een nieuwe standaard in het leven die de privacy en veiligheid van producten, apps en diensten moet gaan testen en beoordelen.

De standaard is bedoeld om fabrikanten een hulpmiddel aan te bieden tijdens het ontwerpen van mobiele en met het internet verbonden producten en diensten. Bovendien zou de standaard ook als doel hebben om niet alleen de Amerikaanse Consumentenbond, maar ook andere testorganisaties te helpen bij de controle van producten op vlak van privacy en veiligheid.

Op het ogenblik dat er door de consument een bepaald product wordt aangekocht of een zekere dienst wordt afgesloten is het lang niet altijd even duidelijk wat er met de verworven data gebeurt. Ook daar moet deze standaard een uitweg in bieden. De eerste versie van de standaard is inmiddels reeds online terug te vinden, namelijk op thedigitalstandard.org. In deze eerste versie wordt reeds concreet beschreven dat niet alleen apparaten, maar ook software veilig moet zijn en de persoonlijke informatie van de gebruiker moet beschermen.

The Digital Standard controleer privacy van producten voor Amerikaanse markt

In de standaard is eveneens een speciaal onderdeel opgenomen dat zich richt op de eigendomsrechten. Bovendien wordt er eveneens vermeld dat producten op dergelijke wijze moeten worden ontworpen zodat ze de vrijheid van meningsuiting beschermen. De Amerikaanse Consumentenbond heeft in een verklaring met betrekking tot de lancering van de nieuwe standaard het volgende aangegeven;

Amerikaanse Consumentenbond gaat privacy producten controleren

“Door dit nieuwe initiatief is er een eerste stap gezet om de groeiende zorgen over de kwetsbaarheid van producten en diensten weg te nemen. Deze zorgen zijn in het bijzonder in het recente verleden aangewakkerd door allerhande alarmerende berichten. Zo was er niet alleen het datalek van 1 miljard gebruikers bij Yahoo, maar ook het feit dat meer dan 1,4 miljoen auto’s van het merk Chrysler zomaar vanop afstand konden worden gehackt. Deze nieuwe standaard moet dan ook voor veel mensen een betere nachtrust weten te garanderen.”

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *