Akkoord met Facebook en WhatsApp over delen van data bijna bereikt

Akkoord met Facebook en WhatsApp over delen van data bijna bereikt

De Europese privacyautoriteiten hebben de hoop uitgesproken om in de zomer een akkoord te hebben met Facebook en WhatsApp over het delen van gegevens van haar gebruikers.

Dit delen zou worden omschreven in de privacyvoorwaarden van WhatsApp. Dit nieuws wordt gemeld door Helen Dixon van Ierlands Data Protection Commission aan Reuters. Het Europese hoofdkantoor van Facebook is gevestigd in Dublin waardoor de Data Protection Commission van Ierland de leidende autoriteit is bij de onderhandelingen.

Bezwaren over delen van data

Vorig jaar heeft de Artikel 29-werkgroep aan WhatsApp duidelijk haar bezwaren kenbaar gemaakt over het delen van data. Deze zorgen ontstonden toen duidelijk werd dat WhatsApp over de mogelijkheid beschikte om telefoonnummers van haar gebruikers te verstrekken aan Facebook.

De vaststelling gebeurde toen er een wijziging van de privacyvoorwaarden van eerstgenoemde werd doorgevoerd. Door deze werkwijze beschikt het sociale netwerk over de mogelijkheid om persoonsgerichte advertenties te tonen evenals vriendsuggesties te doen.

Akkoord met delen van accountinfo bij installatie

Gebruikers dienen tijdens de installatie van WhatsApp specifiek akkoord te gaan met het delen van de accountinfo. Bovendien moeten de gebruikers na afloop van de installatie nog een maand de tijd hebben om deze keuze ongedaan te maken.

"We hebben bijna een overeenkomst met WhatsApp en Facebook bereikt met betrekking tot het verbeteren van de informatie naar de gebruikers toe.
De informatie moet niet alleen duidelijker, daarnaast moet ze ook transparanter en in eenvoudigere bewoordingen worden geuit",
-Dixon.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *