AIVD: “Meer arrestaties van terroristen dankzij aftapwet”

AIVD: “Meer arrestaties van terroristen dankzij aftapwet”

De goedkeuring van de nieuwe aftapwet zorgt er voor dat de AIVD op grote schaal internet mag gaan aftappen. De AIVD-baas Rob Bertholee is erg enthousiast over de nieuwe wet.

Dinsdagavond werd door de Eerste Kamer de omstreden aftapwet goedgekeurd. Deze nieuwe wet zorgt er voor geheime diensten de toestemming krijgen om op grote schaal internet af te tappen. De gegevens die tijdens het aftappen worden verzameld mogen bovendien 3 jaar bewaard worden. Dit geldt eveneens voor irrelevante data die in dat onderzoek is verzameld.

“Ik ben ervan overtuigd dat we meer terroristen gaan oppakken met deze nieuwe wet”.
-Rob Bertholee, AIVD

De AIVD-baas Rob Bertholee heeft aangegeven “heel blij” te zijn met het accepteren van de nieuwe wet. “Heimelijke politieke beïnvloeding, spionage en terrorisme komen allemaal samen in cyberspace.” Door de komst van de nieuwe wet krijgt de AIVD mogelijkheden om alle data die daarmee gepaard gaat te onderzoeken.

Het massaal aftappen van de internetverkeer moet er volgens de AIVD voor zorgen dat patronen en netwerken zichtbaar gemaakt kunnen worden. “We zijn vooral op zoek naar de mensen die we nog niet kennen. Dan gaat het ook om de lone wolf die de auto of een mes pakt. Deze wet helpt ons hen te zoeken.”

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *