Activisten starten crowdfundingcampagne voor opkopen internetgeschiedenis Amerikaans congres

Activisten starten crowdfundingcampagne voor opkopen internetgeschiedenis Amerikaans congres

Diverse activisten hebben in de Verenigde Staten een crowdfundingcampagne opgezet met als doel om voldoende geld in te zamelen om de surfgeschiedenis van Amerikaanse congresleden, beleidsmakers evenals directeuren te kunnen kopen en openbaar te maken.

De aanleiding voor deze opmerkelijke actie is een wetsvoorstel welke door het Congres en de Senaat is aangenomen. Geen toestemming meer nodig voor verzamelen en doorverkopen surfgeschiedenis
Het nieuwe wetsvoorstel stelt dat internetproviders straks de mogelijkheid hebben om de surfgeschiedenis van hun gebruikers niet alleen te verzamelen, maar ook door te verkopen.

Het spreekt voor zich dat dit voorstel meteen kwaad bloed zette bij niet alleen burgerrechtenbewegingen, maar ook bij de burgers zelf en tal van politici. Diverse Amerikanen planden dan ook meteen een actie en willen nu de beleidsmakers die achter het wetsvoorstel zitten een veeg uit de pan geven.

"Alles waar we op het internet naar kijken zal binnenkort beschikbaar zijn om in te grasduinen. Of het daarbij nu gaat om ontrouw, gezondheid of porno maakt geen verschil", aldus Adam McElhane.

Al meer dan 155.000 dollar opgehaald

De crowdfundingcampagne die werd opgezet op GoFundMe wist inmiddels reeds meer dan 155.000 dollar op te halen. De hoop bestaat dan ook dat McElhane binnenkort via de website searchinternethistory.com de surfgeschiedenis van de congresleden aan kan bieden.

McElhane is niet de enige Amerikaan die er voor heeft gekozen om een dergelijke campagne op te zetten. Ook de acteur Misha Collins had eenzelfde idee.

Hij zou in het bijzonder geïnteresseerd zijn in het opkopen en openbaar maken van de internetgeschiedenis van de Amerikaanse president Donald Trump evenals tal van andere politici die voor het voorstel hebben gestemd.

Bij zijn campagne staat de teller ondertussen op meer dan 65.000 dollar.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *