Aanklacht tegen Bose voor bespioneren koptelefoon-eigenaren

Aanklacht tegen Bose voor bespioneren koptelefoon-eigenaren

Er loopt op dit ogenblik een aanklacht tegen het bedrijf Bose omdat klanten van mening zijn dat het bedrijf gebruikers van diens koptelefoons bespioneert.

De achterliggende reden achter deze stelling is dat het bedrijf monitort naar welke muziek en podcasts haar klanten luisteren. Er werd door verschillende eigenaren van de koptelefoon een zogenaamde class-action-rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf. De aanklacht heeft specifiek betrekking tot de Bose Connect-app. Deze wordt gebruikt om de koptelefoon te updaten en muziek te delen.

Delen van alle media-informatie

"Mensen zouden zich er op z’n minst ongemakkelijk bij moeten voelen", aldus de advocaat van de aanklagers. "Wie een dergelijke koptelefoon op zet en vermoedt dat alles wat wordt beluisterd privé is staat er niet bij stil dat ze op deze manier informatie delen welke ze helemaal niet openbaar willen maken".

De oorspronkelijke aanklager wist met diens verbazing geen blijf toen duidelijk werd dat na de registratie van de aangekochte koptelefoon in de Bose Connect-app alle beschikbare media-informatie werd gedeeld. Dit gebeurde onder meer met Segment.io. Dit bedrijf staat er om bekend klantinformatie te verzamelen welke vervolgens zonder de goedkeuring van de klant wordt doorverkocht.

Miljoenen aan schadevergoeding

De aanklager wil door het aanspannen van de rechtszaak miljoenen aan schadevergoeding incasseren. De schadevergoeding zou moeten worden toegekend aan mensen die de QuietComfort 35, de QuietControl 30 of de SoundLink-koptelefoons hebben aangekocht. Bovendien eist de aanklager dat Bose per direct stopt met het verzamelen van informatie over waar de gebruikers nu precies naar luisteren. Bose zelf heeft tot dusver nog niet op de aanklacht gereageerd.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *