3 miljoen euro opgehaald door Nederlandse startup Zivver voor veilige communicatie

3 miljoen euro opgehaald door Nederlandse startup Zivver voor veilige communicatie

De Nederlandse startup Zivver heeft een geldbedrag opgehaald van 3 miljoen euro. Het bedrag werd opgehaald voor het financieren van haar project die veilig communiceren tussen bedrijven mogelijk moet maken. We schetsen een situatie.

Op het ogenblik dat er een MRI-scan moet worden gedeeld voor een second opinion wordt deze steeds per dvd met daarop de gemaakte scans aangetekend opgestuurd naar een andere dokter. Dit proces neemt niet alleen heel wat tijd in beslag, bovendien is het ook nog eens erg duur. Dat moest beter kunnen.

De medische achtergrond waarover Goud beschikte zorgde er voor dat hij in het jaar 2015 over ging tot het oprichten van Zivver. Het betreft hier een startup die het voor organisaties mogelijk moet maken om veilig te kunnen e-mailen, chatten en ook bestanden te delen.

Zivver oprichters
De oprichters van Zivver

De Zivver app

Zivver kan worden gebruikt als applicatie voor op je smartphone evenals op het internet. Daarnaast kan ze ook als plugin worden gebruikt voor Outlook. De app monitort niet uitsluitend wat er wordt verzonden, daarnaast wordt er voor gezorgd dat het versturen ook nog eens op een zo veilig mogelijke wijze gebeurt.

"Een foutje is sneller gemaakt dan je denkt. Het merendeel van de datalekken wordt nog steeds veroorzaakt door het feit dat iemand een foutief e-mailadres ingeeft", aldus Goud. We schetsen een nieuwe situatie:

"Een medewerker van de gemeente dient een lijst met privégegevens van inwoners door te sturen naar een andere afdeling.

Zivver merkt in deze situatie meteen op dat het gaat om gevoelige data. Dit komt omdat er bijvoorbeeld complete namen en / of bsn-nummers in voorkomen. Op het ogenblik dat deze data naar een Gmail-adres wordt verzonden waarschuwt Zivver de medewerker in kwestie of dit wel correct is."

End-to-end encryptie

De communicatie die gebeurt met behulp van de Zivver app wordt steeds versleuteld door middel van een end-to-end-encryptie. Dit gebeurt bovendien op twee fronten, namelijk zowel bij de verzender als bij de ontvanger die Zivver gebruikt.

Deze manier van werken zorgt er voor dat een huisarts bijvoorbeeld erg snel een foto kan maken van een vlekje op de huid en deze kan delen met een dermatoloog die zich in het ziekenhuis bevindt. Heeft de ontvanger geen Zivver? Dat is geen probleem. De ontvanger krijgt dan een e-mail waarin zich een link bevindt. Wanneer hij op de link klikt dient er een sms-code te worden ingegeven waarna toegang kan worden verkregen tot de inhoud van de e-mail.

Tot slot is het voor de verzender door gebruik te maken van Zivver altijd mogelijk om een bericht terug te trekken of na een zekere termijn te laten verdwijnen. Dit is mogelijk omdat alle gegevens worden opgeslagen op de servers van Zivver. De app zorgt er wat dit betreft net als de plugin voor Outlook voor dat de gebruiker uitsluitend toegang krijgt tot de cloud van Zivver.

 

Wat kost Zivver?

De prijs die Zivver in rekening brengt wordt aangerekend per gebruiker. Een bedrijf dat over twintig of meer werknemers beschikt zal een bedrag betalen van 19,99 euro per maand plus een extra kost van 4,99 euro per account per maand.

De eerste vijf accounts zijn gratis. Hoe meer werknemers een bedrijf heeft, des te lager de kostprijs van het ‘abonnement’ komt te liggen.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *