VPN op Reis: Veiliger, Sneller én Goedkoper

  • Veilig openbare wifi gebruiken
  • Altijd toegang tot alle websites en diensten
  • Betaal minder voor dezelfde accomodaties

Met de vakantie nu echt wel voor de deur zullen er weer miljoenen mensen voor kiezen om andere oorden op te zoeken. Vergeet echter zeker niet om de nodige aandacht te besteden aan je bereikbaarheid. Het updaten van social media en zo contact houden met het thuisfront of je e-mails controleren en bepaalde websites bezoeken is niet overal even voor de hand liggend.

Als hedendaagse reiziger wil je een goed werkende en veilige internetverbinding waarbij je geen hinder ondervindt door bijvoorbeeld restricties van de overheid. Een VPN helpt je deze restricties te omzeilen (en meer). Ik heb alvast vijf situaties op een rijtje gezet waarin een VPN je helpt om jouw reis nog beter te maken.

Bescherm je privacy op openbare wifi-netwerken

Onderweg gebruikmaken van openbare wifi? Het is vaak minder onschuldig dan het lijkt. Op het ogenblik dat je gebruik maakt van openbare wifi wordt je blootgesteld aan allerlei onzichtbare gevaren.

Openbare wifi is vaak niet versleuteld, daardoor kan iedereen met een beetje technische kennis al het onversleutelde verkeer op het netwerk uitlezen en volgen. Openbare wifi netwerken zijn een paradijs zijn voor hackers en ander online gespuis.

Elke keer dat je een openbaar wifi netwerk gebruikt kan er heel wat persoonlijke informatie en data worden opgepikt door iedereen die ook op dat netwerk zit. Kijk maar eens om je heen wie er nog meer met een smartphone, tablet of laptop op het terras zit. Iedereen met een beetje technische kennis kan applicaties zoals Wireshark gebruiken om al het internetverkeer te onderscheppen.

Onversleutelde data op openbare wifi netwerken zonder VPN

Het gaat hier niet alleen over zaken zoals welke website je bezoekt maar écht alles dat je over het netwerk verstuurd én ontvangt. Chats met vrienden en familie, maar ook alle foto’s, email en in het ergste geval bankgegevens die via een onversleutelde verbinding verstuurd worden.

Een VPN zorgt ervoor dat je complete internetverbinding van encryptie wordt voorzien. Hierdoor wordt jouw data 100% versleuteld en is je hele internetverbinding meteen beveiligd tegen datalekken en diefstal.

Beste VPN voor openbare wifi

Toegang tot geblokkeerde websites en streamingdiensten in het buitenland

Geoblocking zorgt ervoor dat sommige websites en internetdiensten tijdens je vakantie een stuk moeilijker bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld Nederlandse Netflix in het buitenland en Nederlandse TV programma’s. Deze diensten kan je alleen in Nederland bekijken. Deze blokkades omzeil je makkelijk met een VPN.

Nederlandse TV in het buitenland

Beste VPN voor Nederlandse streamingdiensten

Niet alleen TV programma’s en streamingdiensten worden in het buitenland vaak geblokkeerd. Verschillende overheden in de wereld kiezen er voor om bepaalde content te blokkeren voor haar internetgebruikers. Dat is soms erg vervelend, maar behoort door gebruik van een VPN tot het verleden. Bovendien kan je op deze manier ook nog eens voorkomen dat de overheid je onversleutelde internetverkeer kan uitlezen.

In landen waar de overheid bepaalde websites en diensten blokkeert en censureert worden ook social media en nieuwssites geblokkeerd. Het bekendste voorbeeld op dit vlak is ongetwijfeld China waar even snel je Facebook checken of een bericht op Twitter plaatsen niet mogelijk is zonder VPN.

Overheidsblokkade op websites

Beste VPN om censuur te omzeilen

Verbeter je streaming snelheid

Heb jij in bepaalde situaties wel eens te maken met een beperkte snelheid waardoor het streamen van je favoriete films en series net iets minder leuk wordt? Ook hiervoor biedt een VPN de perfecte oplossing. Voornamelijk Amerikaanse internetproviders geven voorrang aan bepaalde content. Zo heb je bij veel Amerikaanse internetproviders verschillende abonnementen waarbij je extra kan betalen om snellere streaming video te krijgen. Heb je geen duurder abonnement? Dan knijpt de internetprovider je snelheid af voor streaming video.

Internet throttling door internetproviders

Door een VPN te gebruiken is streaming video niet meer te onderscheiden van ander internetverkeer. Dit zorgt er voor dat het voor hem nagenoeg onmogelijk wordt om je connectie te downgraden. Als je gebruik maakt van een VPN kan de internetprovider niet meer zien wat voor verkeer het is. Laat staan dat zichtbaar is wat er precies bekeken wordt.

Snelste VPN tegen throttling

Geniet van een voordeligere vakantie

Wist je dat je met een VPN ook een aardig bedrag kan besparen op je volgende vakantie? Als je een VPN slim gebruikt kan je alle lokale en regionale aanbiedingen overal ter wereld gebruiken. Zo boek je niet alleen de iets comfortabelere vluchten voor een betere prijs, maar kan je voor hetzelfde geld ook opeens een jacuzzi in je badkamer erbij boeken.

Bijna niemand weet dit, maar de plaats waar je bent kan er zomaar voor zorgen dat ze voor een bepaalde hotelkamer meer moeten betalen. Door je locatie te veranderen met een VPN heb je gewoon toegang tot alle lokale en regionale aanbiedingen waardoor je altijd de beste aanbieding scoort!

Verander je locatie met een VPN voor goedkopere vliegtickets en hotels

Beste VPN voor shopping

Vragen? Hulp nodig bij het kiezen van de beste VPN? Laat een bericht achter! Dan help ik je verder. 🙂

2 Reacties

  1. bert alsach 11 maanden geleden

    handig voor ziggo op de camping. was vroeger zo veel moeite om de tour normaal te volgen. nu gewoon vpn aan en gaan

  2. Genen 11 maanden geleden

    Dit moet op elke vakantie checklist!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*