Uitzending Gemist kijken buiten Nederland

 • Bekijk alle Nederlandse uitzendingen in het buitenland
 • Vanuit alle landen ter wereld Nederlandse programma's kijken
 • Werkt voor NPO Gemist, RTLXL, SBS Gemist, Net5 Gemist en alle andere Nederlandse videosites
 • Geschikt voor PC, Mac, iPhone, iPad, Android tablet en smartphones

Uitzending gemist kijken vanuit het buitenland? Dat kan! Dit artikel legt uit waarom het niet direct werkt en belangrijker: hoe je deze blokkade kan omzeilen!

Waarom uitzending gemist kijken in het buitenland niet werkt

De website van Uitzending Gemist of de app detecteert je IP-adres. Als je IP-adres niet uit Nederland komt blokkeert NPO Gemist een groot deel van de uitzendingen. Probeer je het toch dan krijg je de foutmelding:

“Voor deze aflevering geldt een rechtenbeperking. Het is daarom niet toegestaan om vanaf uw geografische locatie naar deze aflevering te kijken.”

Vooral internationele evenementen zoals voetbal, wielrennen, Olympische spelen, buitenlandse films en series worden geblokkeerd. Maar ook “gewoon” Nederlandse programma’s. Dit allemaal omdat NPO contracten heeft met programmamakers. Daarin legt de programmamaker vast waar de video uitgezonden mag worden.

NPO Uitzending Gemist foutmelding in het buitenland: Voor deze aflevering geldt een rechtenbeperking het is daarom niet toegestaan om vanaf uw geografische locatie naar deze aflevering te kijken.

Tutorial: Uitzending gemist kijken vanuit het buitenland

Om vanuit het buitenland alle programma’s te kunnen zien moet de website van Uitzending Gemist denken dat je vanuit Nederland kijkt. In de tutorial hieronder staat hoe je dat kan doen en wel NPO Gemist kan kijken vanuit het buitenland.

De website of app detecteert aan de hand van je IP-adres waar je bent. Is het een Nederlands IP-adres? Dan keurt NPO het goed en kan je kijken. Bezoek je Uitzending Gemist met een buitenlands IP-adres? Dan blokkeert de boel en kan je niet kijken.

De NPO app of website detecteert dus aan de hand van je IP-adres waar je bent. De enige manier om te kijken vanuit het buitenland is door je IP-adres te veranderen. Hieronder lees je hoe het buitenlandse IP verandert naar een Nederlands IP-adres.

 1. Kies een VPN service met Nederlandse servers
 2. Maak een VPN account aan
 3. Installeer de VPN service en maak verbinding met een Nederlandse VPN server
 4. Kijk uitzending gemist vanuit het buitenland

Kies een VPN service met servers in Nederland

Om je IP-adres te veranderen van een buitenlands IP naar een Nederlands IP heb je een VPN provider nodig. Niet elke VPN provider heeft Nederlandse IP-adressen. Hieronder de top VPN providers die Nederlandse IP-adressen hebben.

Let op: Niet alle VPN providers met Nederlandse IP-adressen werken met NPO Uitzending Gemist. Onderstaande providers zijn getest en werken gewoon.

De meeste VPN providers zoals VyprVPN hebben een probeerperiode van een aantal dagen. Zo kan je de service goed testen. In deze periode kan je opzeggen zonder dat je abonnement doorloopt. IBVPN kan je zelfs 6 uur gratis zonder dat je hoeft op te zeggen. Deze stopt automatisch na 6 uur – zonder opzegging. Nadeel is wel dat je veel minder tijd hebt om te testen.

IBVPN
 • Nederlandse servers
 • $3,08 per maand
 • 6 uur gratis
Start mijn gratis trial
VyprVPN
 • Nederlandse servers
 • $6,67 per maand
 • 3 dagen gratis
Start mijn gratis trial
*Prijzen zijn op basis van jaarabonnement

VPN account aanmaken

Denk je wat meer tijd nodig te hebben kies dan voor VyprVPN. Die heeft een veel langere proefperiode. Voor deze tutorial gebruiken we de gratis proefperiode (6 uur) van Invisible Browsing VPN.

Heb je hierboven een VPN provider uitgekozen? Dan kan je verder met het aanmaken van je VPN account. Je 6 uur gratis VPN begint direct op het moment dat je de account aanmaakt. Na het aanmaken van je account kan je dus direct beginnen. Begin met je te registreren voor 6 uur gratis VPN.

Na de registratie ontvang je inloggegevens voor de VPN service zoals gebruikersnaam en wachtwoord. Bewaar deze gegevens goed, je hebt deze later nodig om in te loggen op je VPN service.

Installeer de VPN service en maak verbinding met een Nederlandse VPN server

Om je VPN service te gebruiken moet je deze eerst installeren en configureren. Gebruik je een PC of Mac, iPad, iPhone of Android toestel? Kies hieronder je platform voor de juiste handleiding.

De meeste VPN providers hebben een eigen installatieprogramma. We adviseren ook in de meeste gevallen ook om het installatieprogramma van je VPN provider te gebruiken. Alleen in specifieke gevallen of de VPN provider geen installatieprogramma beschikbaar heeft is het raadzaam om handmatig te installeren.

Gebruik dus gewoon de Windows of Mac applicatie van je VPN provider. Na installatie kan je meteen verbinding maken met een Nederlandse server. Als de verbinding tot stand is gekomen start je je internetbrowser opnieuw, daarna kan je Uitzending Gemist kijken!

Hieronder kan je alsnog kiezen om de volledige Mac en Windows handleidingen te lezen. Bedenk je wel dat het installeren via de applicatie van je VPN providers makkelijker is dan het handmatig installeren zoals we hieronder uitleggen.

VPN installeren op iPhone of iPad

De link hieronder laat zien hoe je een VPN service installeert op iPad en iPhone. Ook zie je hoe je verbinding maakt met de Nederlandse server. Tik hieronder als je de handleiding voor iPad of iPhone nodig hebt.

iPad en iPhone handleiding Nederlands IP-adres instellen

VPN service installeren op Android

Android gebruiker? Tik hieronder om direct aan de slag te gaan met je VPN service. Het artikel laat je verbinding maken met de Nederlandse VPN server waardoor je Uitzending Gemist kan kijken.

Android handleiding Nederlands IP-adres instellen

VPN installeren op Windows PC

De makkelijkste manier is om de kant-en-klare installatieprogramma’s van je VPN provider te gebruiken. Wil je toch de handleiding voor handmatige VPN installatie bekijken? Kies dan voor Windows PC handleiding Nederlands IP-adres instellen

Windows PC handleiding Nederlands IP-adres instellen

VPN installeren op Apple Mac OS X

Om zo snel mogelijk updates te krijgen en het installatieproces te versnellen raden we je aan om de kant-en-klare Mac programma’s van je VPN provider te gebruiken. Deze zijn binnen enkele minuten geïnstalleerd. Lukt het om één of andere reden niet met de reguliere applicatie van je VPN provider? Kies dan voor de Mac OS X handleiding Nederlands IP-adres instellen.

Mac OS X handleiding Nederlands IP-adres instellen

Kijk uitzending gemist vanuit het buitenland

Na het installeren van een VPN programma en gebruik te maken van een VPN service die Nederlandse VPN servers heeft is het eindresultaat dat uitzending gemist werkt vanuit het buitenland.

Uitzending gemist kijken vanuit het buitenland met een Nederlandse VPN server

In een paar simpele stappen is het gelukt en kijk je Uitzending Gemist vanuit het buitenland!

Alternatieve manieren die matig of niet werken

Je zou zeggen dat je met een Nederlandse proxy het probleem wel kan omzeilen. Helaas werkt dit niet vlekkeloos. NPO Uitzending Gemist en andere Nederlandse videosites werken niet met de volgende methodes:

 • Web proxy servers
 • TOR Network

Doordat een web proxy niet in staat is om Silverlight of Flash door te geven is het niet mogelijk om via een web proxy uitzending gemist te kijken. Om uitzending gemist te kijken heb je de Silverlight of Flash plugin nodig.

En ook al zou een web proxy wel Silverlight en Flash kunnen weergeven dan is de verbindingssnelheid te laag om uitzending gemist te kijken. Hierdoor bouwt de videoplayer een te kleine buffer op en stopt de uitzending om de paar seconden. Haperend beeld is niet erg prettig als je probeert een programma terug te kijken.

Ook TOR Network is niet geschikt om streaming video te kijken. Door de gelimiteerde snelheid van het TOR Network is het niet mogelijk om op een fatsoenlijke manier streaming video te kijken.

Last van andere geografische website-blokkades?

Lees Geografische blokkades van video-on-demand websites omzeilen voor een compleet overzicht van alle geblokkeerde video-sites en hoe deze blokkades allemaal te omzeilen.

6 Comments

 1. Flambard 1 year ago

  In Frankrijk kan ik wel Uitz. gemist bekijken via IbVpn. HBO GO werkt niet. In NL kan ik zo ook de Franse zenders via de app van mijn provider en Chromecast bekijken.
  Netflix heeft dezelfde beperking als HBO. Ik denk dat je dan direct in de router de VPN moet definiëren.

  • vpnService.nl Author
   vpnService.nl 1 year ago

   Hi Flambard,

   Op welk apparaat probeer je HBO Go te kijken?

 2. Coen 11 months ago

  Goede uitleg. Heb het zo hier een tijd gedaan in Denemarken om Nederlandse TV te kijken. Nu met Netflix is de frustratie terug. Dit gaat via Apple tv maar detecteert een Deens ip. Dus Deense ondertitel. ik kan dat wijzigen naar de verschillende Scandinavische talen maar wil natuurlijk NLs.
  Is er een mogelijkheid om m’n gehele netwerk achter een NL IP te zetten? Dus in de router programmeren? Dat zou waarschijnlijk de mooiste oplossing zijn. Alternatieven natuurlijk van harte welkom! Dank alvast!

  • vpnService.nl Author
   vpnService.nl 11 months ago

   Beste Coen,

   Het is zeker mogelijk om het gehele netwerk hardwarematig (via de router) via een VPN service te verbinden.

   Niet veel VPN providers bieden ondersteuning op deze manier van verbinding maken. IPVanish heeft in samenwerking met FlashRouters een speciale pagina (even klikken). Hierop staan routers met vooraf geconfigureerde firmware. De routers zijn voorbereid op gebruik via IPVanish VPN. Zelf hoef je dus een stuk minder te installeren.

   Het voordeel van deze methode gaf je zelf al aan, namelijk dat het hele netwerk direct Nederlands is. Een mogelijk nadeel is juist dat er diensten uit het land waar je verblijft juist weer geblokkeerd worden. Bijvoorbeeld de nationale variant op het Nederlandse Uitzending Gemist. Mocht je hier last van hebben kan je de VPN service altijd even uitschakelen via de router. Op die manier maak je weer gebruik van je “normale” internetverbinding.

   Kan je hier wat mee? Succes!

 3. Nick 3 weeks ago

  Ik wil Olympische Spelen 2016 live kijken vanuit het buitenland. Kan dit via de VPN diensten hierboven?

  • vpnService.nl Author
   vpnService.nl 3 weeks ago

   Ja, via de NPO app en NPO website kan je via deze VPN providers gewoon de Olympische Spelen live volgen. Onafhankelijk van je geografische locatie. 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*